De huisartsenpost is er voor SpOED in de Avond, nacht en in het weekend.

Wat kunt u zelf doen voordat u belt?

Moet ik naar de dokter

Moet ik naar de dokter?” is een medische app om zelf te beoordelen óf en wanneer u contact op moet nemen met een huisarts of een huisartsenpost. De app geeft aan wat u zelf kunt doen om klachten te verlichten en in welke gevallen u beter toch contact kunt opnemen met de huisarts.
Mogelijk wordt uw vraag hier beantwoord. Mocht dit niet het geval zijn en u twijfelt of maakt zich ongerust, belt u dan alstublieft alsnog!

Basic CMYKOp de website Thuisarts.nl vindt u veel informatie over gezondheid en ziekten. Handig om klachten zelf aan te pakken, als u zich afvraagt of u naar de huisarts moet, of om u voor te bereiden op een bezoek aan de huisarts. De informatie op Thuisarts.nl is samengesteld door huisartsen en is onafhankelijk                                                                                             en wetenschappelijk verantwoord.

 

Doven, slechthorenden en spraakgehandicapten bellen voor spoedeisende hulp met hun teksttelefoon het alarmnummer 0800-8112. Als er geen spoed bij is, maar wel hulp nodig is, kunnen zij bellen met 0900-1844.

Alarmnummer (teksttelefoon):   0800 – 8112 

Het alarmnummer 0800-8112 is gratis te bereiken met een teksttelefoon, waarmee u de alarmcentrale informeert door een bericht te typen. Dit bericht wordt over de telefoonlijn naar de alarmcentrale verzonden. Daar leest de medewerker van de meldkamer uw melding op zijn beeldscherm.

Meld direct:

  • waar u bent;
  • waar hulp naar toe moet;
  • welke hulpdienst u nodig heeft: politie, brandweer of ambulance.

De medewerker van de alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk hulp.

Heeft u dringend huisartsgeneeskundige hulp nodig en kunt u nog naar de huisartsenpost toe komen, dan is vooraf bellen voor u niet nodig.